Badrumsrenovering Mölnlycke


Duschvägg mellan tvättställ och dusch

Renovering av större badrum i Mölnlycke
Efter en vattenskada i badrummet valde kunden att utföra en badrumsrenovering. Ett segdraget försäkringsärende som till slut kom med beslutet att dom skulle ersättes med en viss summa så att kunden kunde renovera badrummet. Under beslutstiden hann kunden komma en bra bit i planeringen. Kunden hade redan bestämt sig för val av kakel och klinkers samt alla badrumsinredningar var beställda.


Fondvägg i mosaik

Att beställa i tid är en väldigt viktig del av renoveringen. Tyvärr blir det allt för ofta att kunden valt att beställa lite sent och då blir det nästan alltid samma scenario. Vi blir färdiga med badrummet men inredningen kommer först om 2 veckor eller liknande. Det är därför viktigt att beställa i tid, framför allt gäller det badrumsinredningen.


Vacker klinker och golvbrunn

Kunden valde vitt matt 30X60 kakel på väggarna, brunn natursten 30X30 på klinker plattorna samt 10X10 i samma platta vid brunnen så att korrekt fall kunde utföras. Kunden valde sedan att kakla en vägg i badrummet i mosaik av samma platta som golvplattan och på så sett skapa en fondvägg som gör badrummet trevligare. Vi byggde och kaklade en vägg mellan dusch och tvättställ som delar upp badrummet. Man har en duschdel, en del för toaletten och en yta vid tvättstället. Badrummet känns ändå väldigt ljust och luftigt, främst då det finns 3 st fönster i badrummet som ger ett bra ljusinsläpp men också för att man valde att inte bygga väggen mellan dusch och tvättställ hela väggen upp till tak.


Fresh Intellivent

Fresh Intellivent är en badrumsfläkt med inbyggd intelligens som styr funktionen enligt varje familjs duschvanor och varje badrums unika behov. Efter flera års produktutveckling kan Fresh AB presentera en svensk världsnyhet inom ventilationsområdet. 

Fresh Intellivent vit badrumsfläkt har högre prestanda och lägre ljudnivå än andra badrumsfläktar och är utrustad med en stor mängd nya funktioner. Genom en helt ny design och en teknik som gör att den utan modifiering kan installeras var som helst i hela världen, sätter Intellivent en ny standard inom produktområdet.

Resultatet med Fresh Intellivent är bättre inomhusmiljö, friskare badrum och ökad komfort.

• En modell alla funktioner
• Tystast endast 22 dB(A)
• Rensbar enkel att hålla ren
• Hög kapacitet 132 m³/h
• Intelligent självjusterande fuktstyrning

Livslängd
Tack vare Intellivents lågvoltsmotor som har en drifttid på cirka 60 000 timmar ökar livslängden upp till fem gånger i jämförelse med en vanlig fläkt. Vi är så säkra på kvaliteten på Fresh Intellivent att vi lämnar fem års garanti.

Kommunikation
Fresh Intellivent talar hela tiden om vad den gör genom en LED-lampa i olika färger. Blå lampa betyder att fläkten arbetar med att evakuera den farliga fukten: gul lampa att tidsstyrningen är aktiverad: lila lampa att den helautomatiska vädringsfunktionen är inkopplad.
 
Fresh Intellivent - Den tystaste fläkten
Lågvoltsmotorn har extremt tysta kullager och arbetar i det närmaste ljudlöst. Du som tidigare använt en fläkt med konventionell växelströmsmotor kommer knappt att märka att din Intellivent är igång. Fresh Intellivent är idag den tystaste fläkten på marknaden.

Rensbarhet 
En mycket efterfrågad funktion som vi nu introducerar är att du kan öppna fläktens centrum och få fri passage till kanalen. Med snäpplås och ”swing-out” - funktion kan du enkelt rengöra kanalen och gallret på fasadens utsida.

Styrpanelen
Intellivents basfunktioner kan du styra och förstå utan handbok. När fläkten ansluts till ström, utför den också ett självtest där alla styrpanelens LED-lampor testas och motorns funktion provas. Styrpanelens knappar håller för minst en miljon knapptryckningar. Inbyggd varvtalsreglering Fresh Intellivent vit har en inbyggd varvtalsreglering som styr fläktens kapacitet när tidsstyrningen är inkopplad. Vid kontinuerlig gång kan fläkten gå på ett lågt, mycket tyst varvtal. När fläkten sedan känner av fukt startas den funktion och det varvtal du valt, antingen Silent eller Max mode.

Vädringsfunktion 
Fresh Intellivent vit badrumsfläkt har en funktion som innebär att om fläkten varit inaktiv under 16 timmar kör den ett vädringsprogram under 60 minuter för att vädra ut och byta luften i badrummet. Funktionen gör att du slipper instängd, unken lukt i badrummet när du har varit borta under en längre tid. Kallrasskyddsfunktion Vid risk för kallras vid väggmontage, låt fläkten gå på konstant lågfart.

Energiförbrukning
Tack vare att Fresh Intellivent vit drivs av en lågvoltsmotor har energiförbrukningen kunnat begränsas rejält. Fläkten förbrukar enbart fem watt, ungefär en tredjedel av vad konventionella badrumsfläktar behöver.


Tvättstället och granitskivan vägde över 100 kg

Slutresultatet blev ett väldigt vackert badrum och väldigt nöjda kunder som sedan rekommenderade oss till sina grannar, vars badrum vi renoverade någon vecka efter kundens badrum. 
En väldigt mysig och trevlig familj som spred glädje och skratt. Vi vill tacka familjen för ett bra sammarbete!